Използване на масло от риган в козметологията

Етеричните масла, включително маслото от риган, също се използват широко в козметологията. Използва се в различни спа процедури, в комбинация с други масла и активни съставки.

Използване на масло от риган в козметологията

Маслото от риган е незаменимо в лечението и борбата с акнето поради своите антисептични свойства. За да облекчите зачервяването и болезнеността на пъпката, трябва да добавите няколко капки към обичайното си почистващо средство. Или накиснете памучен тампон във воден разтвор на масло от риган и редовно избърсвайте лицето си с него.

При редовна употреба на маслото вътре и измиване с него, бръчките и други признаци на стареене се забелязват значително. Това се случва поради храненето и насищането на кожата.

Ако се появи пърхот, добавете няколко капки масло от риган към шампоана си в съотношение 2-3 капки масло на супена лъжица шампоан. При редовна употреба на такъв инструмент резултатите ще бъдат забележими след няколко употреби, а след седмица проблемът ще изчезне напълно.

Маските с масло от риган перфектно подхранват скалпа и укрепват косата. Смесете масло от риган с кокосово масло в съотношение 1: 4 и нанесете върху чиста коса и скалп. Не е необходимо да измивате такава маска.

Смес от риган и кокосово масло 1: 3 ще помогне в борбата с брадавиците и заздравяването на мазоли. Нанесете върху засегнатата зона.

Поръчки можете да направите на телефон: 0888 813 511. Фирма Боталайф България ЕООД, гр. София, жк. Студентски град, ул. Акад. Йордан Трифонов 11.

Друг проблем, който това масло ще помогне за решаването, е целулитът. Освен че го използвате вътрешно, използвайте маслото за вакуумни и антицелулитни масажи. При редовна употреба появата на „портокаловата кора“ ще намалее в рамките на няколко дни.

За вдишване

Поради своите антивирусни, антисептични и отхрачващи свойства, маслото от риган се използва за инхалация по време на ARVI и други вирусни заболявания.

Добавете 2-3 капки масло във вряща вода, свалете от котлона. След това покрийте главата си с кърпа и вдишайте парата. Продължителността на вдишването е не повече от 5 минути. Този метод помага и при запушване на носа, хрема (включително алергични).