Материал, от който се шият боксови ръкавици

Материал, от който се шият боксови ръкавици

За шиене на боксови ръкавици в момента се използват естествена кожа и изкуствени заместители.

Самата кожа е плътна, твърда, издържа дълго, запазва формата си, не се рони. За начинаещи спортисти или за тези, които няма да се качат на големия ринг, такива ръкавици не са необходими.

Кожата също е издръжлива, държи пълнителя добре. Но те пропускат въздуха по-лошо поради състава. В резултат на това рано или късно тя ще започне да се руши. Но те имат ниска цена. Някои ръкавици от изкуствена кожа могат да се състезават, ако тяхната федерация е акредитирана.

Трябва да изберете материала за себе си. Най -добре е да потърсите съвет от спортисти, които вече имат бокс опит и разбират принципите на шиене и подплата. Също така един треньор може да знае много, с когото препоръчваме да се консултирате, преди да си купите ръкавици.

Боксови ръкавици 16 oz са универсални тренировъчни ръкавици както за професионалисти, така и за истински фенове на бокса. Ако тепърва започвате да практикувате бойни изкуства, ще трябва да се запознаете с новата концепция „oz”, която се отнася до теглото на боксовите ръкавици в унции.

Колко тежат боксовите ръкавици от 16 унции?

Боксова ръкавица от 16 унции тежи 450 грама, чифт 900 грама. съответно. Доста тежка ръкавица, която поне ще подобри вашата физическа годност и ще изгради силова издръжливост, а когато сложите ръкавици от 10 унции, ще бъдете изумени как ръцете ви „летят“. Като тренирате в боксови ръкавици от 16 унции, получавате тренировка с допълнително тегло, тя развива добре раменния пояс, добавя както обща, така и специална издръжливост.

Битките с боксови ръкавици от 16 унции са по-хуманни, нараняват по-малко Вас и опонентаВ, което означава, че спасяват здравето ви – това е огромен плюс.

Какво е най -доброто тегло за боксови ръкавици, което да купите за тренировка?

Какъв вид оборудване да изберете директно зависи от теглото и квалификацията на боксьора. За тренировъчен спаринг изберете боксови ръкавици от 16 унции. Голямото тегло на ръкавицата омекотява удара, по-нежната битка на ринга, дава възможност да се отработи техниката и да се натрупа повече опит.

Ръкавицата от 16 унции осигурява добра защита, по-добре покриваща лицето и тялото при защита срещу врага. Треньор, който се грижи за здравето на своя отбор, не трябва да изпуска него и колегата му в пробити, напукани ръкавици.