Лечение на ЕД

Еректилната дисфункция (ЕД) е медицинско състояние, при което мъжете постоянно имат проблеми или с постигане, или с поддържане на ерекция. Въпреки че тези проблеми могат да се появят у всеки от време на време, ЕД е нещо повече от случаен проблем с възбуда. Това може да бъде постоянна грижа за здравето.

Мъжете, които изпитват ЕД, могат да имат други свързани здравословни проблеми, включително тревожност и депресия. Те също могат да изпитат ниско самочувствие и намалено качество на живот.

Лечение на ЕД

Мъжете с ЕД могат да станат още по-нервни и тревожни, когато участват в сексуална активност. В резултат на това те могат да получат продължителни проблеми с ерекцията, водещи до депресия. Пренебрегването на ЕД може дори да бъде опасно, тъй като може да е признак за други здравословни състояния.

Има редица хапчета, които помагат за лечение на ЕД. Изненадващо, но повечето мъже не се възползват от тях.

Лечението на основната причина за ЕД често е най-важната стъпка. Лекарите също вероятно ще предложат специфични лечения за самите симптоми. Разберете кои EД хапчета, ако имате нужда от такива, са най-подходящи за вас.

Инхибитори на фосфодиестераза тип 5 (PDE5)

Най-често препоръчваните лекарства се наричат ​​фосфодиестераза тип 5 (PDE5) инхибитори. На пазара има четири PDE5 инхибитори:

  • Аванафил (Stendra)
  • Силденафил (Виагра)
  • Тадалафил (Cialis)
  • Варденафил (Staxyn, Levitra)

Те действат чрез защита на определен ензим, наречен цикличен гуанозин монофосфат (cGMP). Този ензим помага за улавяне на кръв в тъканта на пениса по време на сексуална стимулация, насърчавайки ерекцията.

Тези, които приемат нитратни лекарства за ангина или използват алфа-блокери за лечение на високо кръвно налягане, не трябва да приемат PDE5 инхибитори.

В допълнение, мъжете, които посетят болницата за  оплакване от болки в гърдите, трябва да кажат на лекарите си, ако наскоро са приемали PDE5 инхибитор. Ако им се даде нитроглицерин (Nitrostat, Nitro-Dur), това може да доведе до внезапно спадане на кръвното им налягане. Това е вид нитратно лекарство. Някои често срещани странични ефекти на тези лекарства включват главоболие, зачервяване и запушен или хрема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *