Кои интериорни врати е по-добре да изберете за апартамент?

Кои интериорни врати е по -добре да изберете за апартамент?

Кой материал да изберете, кой е по -добър – по -добър PVC или фурнир, какъв тип отвор, цвят, модел да изберете – това ще бъде обсъдено в нашата статия тук.

Откъде да започнем в описанието на интериорните врати?

Когато декорираме апартамент, ние се фокусираме върху цвета на стените, подовете, мебелите, като не обръщаме внимание на избора на интериорни врати. Това е погрешно: вратите играят значителна роля в интериорната декорация. Правилно избраните модели ще повлияят на естетиката на домашното пространство, функционалността. Когато планирате основен ремонт, трябва да помислите кои модели отговарят на нашите очаквания, практически и визуални. Какви врати е по-добре да поставите в апартамента?

Интериорната врата трябва да бъде направена от материал, който е

 • издръжлив,
 • практичен,
 • визуално привлекателен.

Как да създадем хармонично цяло между интериорните врати и останалата част от интериора?

В началото си струва да се заемете с основните въпроси:

 • как ще се отварят вратите (вдясно или вляво);
 • изберете система за отваряне (навън или навътре).

Отговорът на въпросите зависи от:

 • размера на стаята,
 • дали значителни мебели ще бъдат разположени близо до вратата.

Ако коридорът е тесен, от него входовете водят до няколко стаи – оптимално е да изберете системата за отваряне „от себе си“.

Обадете ни се за да поръчате Вашата интериорна врата: Тел: +359 877 300 789. Ние сме фирма Феникс Корект. гр.София, ул.“Г.С.Раковски 29″.

 

Избор на врата за всяка стая

За банята трябва да потърсите модел, оборудван със специална вентилационна мрежа, вентилационна вдлъбнатина в долната част. Тази опция насърчава циркулацията на въздуха в банята (особено важно в баня без прозорец);

Звукоизолирано платно е подходящо за всекидневна или кабинет. Звукоизолацията ще направи интериора спокоен, интимен – останалите жители на апартамента няма да бъдат обезпокоени от нощните прожекции на филми, приемането на гости до късно. Винаги има възможност да се съсредоточите върху работата.

Входът към мазето, гаражът трябва да бъде затворен със специален изолационен материал, който предотвратява проникването на студ в жилищната част на къщата.

Разтварящи се, плъзгащи, сгъващи се интериорни врати

Вратата трябва да отговаря на очакванията на семейството – да осигурява удобен комуникационен път, да подчертава характера на интериора. Как да изберем модел, който да отговаря на нуждите и вкусовете на семейството? Първо трябва да изберете метода на отваряне.

Производителите предлагат широка гама от моделите интериорни врати. Най -често срещаните са:

 • разтварящи се крила на интериорни врати;
 • плъзгащи се;
 • тип  акордеон;
 • тип сгъваема книжка.