Когато купувате цимент

Преди да купите цимент, не забравяйте да прегледате опаковката, за да не попаднете на некачествен продукт. Производителят, логото, телефонният номер за връзка и юридическият адрес трябва да бъдат посочени на чантата. Освен това на всеки контейнер трябва да бъдат написани марката цимент, баркодът и GOST. Вижте срока на годност.

Имайте предвид, че след шест месеца от датата на производство, портланд циментът, подобно на други видове от този строителен материал, губи до 15% от силата си.

Защо да пробвате / опитвате цимента с докосване

Можете също да оцените качеството на цимента чрез докосване. Циментът трябва да е ронлив и мек, с еднаква консистенция. Добрият цимент трябва да се разпадне в ръката, а когато се стисне, не трябва да се смачка на буца. Цветът на висококачествените строителни материали варира от светло сиво до тъмно сиво и дори зеленикаво. Не се допускат тъмни и блатни нюанси.

Доверете се на изпитани и популярни марки цимент

Holcim, най-големият производител на цимент, гарантира, че със своите материали ще строите за векове напред. Циментът Holcim е изключително издръжлив и идеален за широк спектър от строителни приложения, от изливане на основи до мазилка на стени. Няколко милиона торби се продават годишно само в в една държава. Качеството е проверено от повече от 180 години история на световната марка, а циментовият завод в Гарада не е спирал вече 70 години.

Циментът е основният строителен материал. Без него е невъзможно да се построи дори дървена рамка или рамкова къща. Циментът, като минимум, ще бъде необходим за изграждането на основата. В тази статия ще ви кажем какво трябва да знаете, когато купувате цимент, на какво трябва да обърнете внимание и кои контейнери са по-икономични за закупуване.

И така, имате проект и финанси за изграждане на къща, остава да закупите необходимия строителен материал. При изграждането на тухлена къща е необходим цимент в големи количества. Ако имате способността да строите бързо, тогава е по-добре да закупите цимент в големи торби (вакуумни опаковки от 1 до 2 тона).