Класическите сватбени покани – какво е включено в тях

Класическите сватбени покани – обикновено са направени от хартия. И включват: самата покана – по-често тя е двустранна, с датата на сватбата. Вложка с цялата подробна информация за мястото, часа на сватбата и дрес-кода, декоративен плик. В поканата също са включени карти с приблизителен график на деня на сватбата. Също и информационна брошура-меморандум (подходяща за гости от други градове или държави) и карта RSVP („Répondez s’il vous plaît“ – което се превежда от френски като „Моля отговорете“) или картичка за отговори.

И така, какво е включено в класическите сватбени покани?

Класическите сватбени покани – сега да обсъдим външният им вид. През сезон 2016 тенденцията от миналата година е фиксирана: акварелен стил на проектиране на покани. Хората са уморени от обем, претоварен с декорации и детайли на картички, използвайки техниката на скрапбукинг, така че жадуването за лекота и безтегловност на акварелите е разбираемо. Освен акварелни картини, тази година калиграфията все още е популярна. Това е много изящен декоративен елемент както на печатните продукти, така и на други дизайнерски детайли. Въпреки че, не трябва да забравяте за комбинацията от стилове в преследване на мода.

Kласически сватбени покани по пощата

Ако изпратите поканата си по пощата, тогава всички картички са затворени в декоративен плик. А след това декоративните са затворени в пощенски плик. Ако прикачите картичка за отговор към Вашата покана, тогава според правилата на етикета, трябва да прикачите и допълнителен плик за поща за връщането му. Що се отнася до картата за отговор, за високото общество на стария свят да не го изпраща на подателя в рамките на 1-2 дни след получаването се счита за лоша форма. Може би обществото ни все още не е свикнало с подобна иновация. Но можете да насърчите Вашите гости да ви отговорят с писмо по имейл или по телефона. Ако изпращането на карта за тях ще бъде твърде трудно. В идеалния случай те ще получат от тях писмено потвърждение за присъствието си на вашия празник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *