Характеристики на кожените чанти

Характеристики на кожените чанти

Характеристики на кожените чанти

Кожената чанта е стилен и универсален аксесоар. Но само висококачествен продукт може да отговори на очакванията.

Аксесоарът, изработен от обработена животинска кожа, има висока якост и устойчивост на външни влияния. Висококачествената кожена чанта практически не пропуска влагата и не се влошава при взаимодействие със студен или горещ въздух.

Определящи показатели при производството на кожени чанти:

процентът на мазнини в материала;

окончателна обработка

Покриването на аксесоара със защитен филм намалява неговата абразия, както и пропускливостта на влагата и въздуха.

Естествената кожа се различава по:

вида животно, от което е взета – телешка, еленска, агнешка и други;

възрастта на животното;

начина на обработка на материала;

Когато избирате чанта, трябва да разчитате на вашите предпочитания и целите, за които е закупена.

Препоръки за подбор

За да може покупката да служи дълго време и да изглежда добре, е необходимо да я изберете правилно.

Основни характеристики

Характеристики на кожените чанти. Когато купувате продукт, трябва внимателно да го разгледате. Той трябва да отговаря на всички или повечето от следните характеристики:

  • Висока цена.

Висококачествените кожени чанти са направени от скъпи материали, използвайки трудоемки технологии. Следователно е почти невъзможно да ги намерите на ниска цена.

  • Популярен производител.

Струва си да направите избор в полза на доказани, добре познати марки. Малко известните производители могат да предоставят стоки на по-ниски цени, но купуването им е рисковано.

  • Висока якост.

При закупуване на кожен аксесоар се препоръчва да се гарантира качеството и здравината на шевовете и подплатата. Ципове, нитове и други аксесоари също трябва да са здраво закрепени на място.

Тестове

Важен фактор, влияещ върху вида и срока на годност на аксесоара, е качеството на материала, от който е направен. Можете да го проверите с прости манипулации.

Един от показателите за качество е реакцията на кожата при контакт с тялото. Естествената кожа се загрява бързо, без да се намокри.

Можете да определите качеството на материала по миризма – той има характерен нюанс, който няма нищо общо с химикалите.

Естествената кожа е силно еластична. Ако огънете аксесоара, тогава останалите след това бръчки бързо ще изчезнат. Ако продуктът е изработен от изкуствена кожа, тогава ще останат гънки.

Следвайки тези прости препоръки при избора на кожена чанта, е лесно да се сдобиете с аксесоар, който да издържи много години.

Какви са свойствата на строителните материали

Какви са свойствата на строителните материали

Какви са свойствата на строителните материали

Въздушно съпротиление.

Въздушната устойчивост е способността на строителния материал да издържа на многократно овлажняване и изсъхване за дълго време без деформация и загуба на механична якост. Бетонът, керамиката и други строителни материали от естествен и изкуствен камък, както и горните страни на хидравличните конструкции, пътните настилки, които се свиват, когато са сухи и се разширяват, когато са мокри, се разрушават поради появата на опънни напрежения.

Топлофизични свойства на строителните материали

Топлопроводимост на строителния материал. Топлопроводимостта е свойството на материала да предава топлина през дебелината си. Топлопроводимостта на даден материал обикновено се характеризира със стойността на коефициента на топлопроводимост. Този коефициент показва количеството топлина в килокалории, преминаващи през 1 квадратен метър за 1 час. материал с дебелина 1 m с температурна разлика на противоположните му повърхности от 1 ° C. Обикновено коефициентът на топлопроводимост е по-висок за плътни материали и по-нисък за порести материали. Съдържанието на влага в материала рязко (до 10 пъти) увеличава неговата топлопроводимост, което се обяснява със значителната топлопроводимост на водата. Когато мокрите материали замръзнат, тяхната топлопроводимост се увеличава още повече.

Какви са свойствата на строителните материали. Устойчивост на замръзване на строителни материали.

Под устойчивост на замръзване се разбира способността на материал, наситен с вода, да издържа на повтарящо се редуващо се замразяване и размразяване без признаци на разрушаване, тоест без напукване, натрошаване, разслояване, без значително загуба на здравина и маса. Водата в порите на материала, превръщайки се в лед, се увеличава в обем с около 10%. В този случай в материала възникват големи вътрешни напрежения, които постепенно го разрушават. Способността на даден материал да издържа на разрушаване от замръзване зависи от наличието в неговата структура на определен обем затворени пори, в които водата се изцежда под натиска на нарастващите ледени кристали.

Устойчивостта на замръзване на материала в строителството се определя количествено по степен F – броят на циклите на променливо замразяване и размразяване, които пробите издържат, без да намаляват якостта с 5 … 25% и теглото с 3 … 5%, в зависимост от предназначението на материала. За устойчивост на замръзване са установени следните степени: тежък бетон – F50 … F500, лек бетон – F25 … F500, стенни керамични камъни, тухли – F15 … F100.

Различни стилове килими

Различни стилове килими

Различни стилове килими и видове интериор

Някакъв аксесоар с един от традиционните орнаменти, хармонично съчетани на цвят, ще се впише в интериора на класическия стил.

Цветова схема или пачуърк техника (пачуърк) е подходяща за стая в селски стил. Анималистичните модели – за арт деко или еклектика.

За средиземноморски стил можете да изберете обикновен или дискретно шарени килим в син или лавандулов нюанс. По-добре е, ако е направен от естествени влакна – коприна, памук, сизал или кокосови влакна.

Съвети относно грижата за килимите -1 част

Различни стилове килими. Практичността и лекотата на поддръжка зависи не само от състава на суровините, от които е направен килимът, но и от спазването на всички технологични процеси при неговото производство.

Несъмнено най-практичните по отношение на грижите за тях са синтетичните килими с къси купчини.

Не се тревожете, ако по време на първото почистване забележите много пух в контейнера за прах на прахосмукачката. Това са остатъци от фабричната  и вече няма да присъстват при последващо почистване.

Когато разстилате килима на пода за първи път след покупката, краищата могат да се огънат или да се извият леко. Като правило след няколко дни той ще „легне” и ще се изправи.

Правилно обмисленият избор на килим ще Ви позволи да създадете уют в къщата си или в апартамента Ви в продължение на много години и да се насладите напълно на комфорта и топлината, които той ще даде.

Искате ли да си купите килим за дома, но не знаете как да изберете правилния? Събрахме 5 основни съвета – те ще ви помогнат да избегнете грешки и да намерите килим, който ще се „впише“ в интериора безупречно.

  1. Вземете по-голям размер.

Ако изборът е между малък и голям килим, отидете на голям. Това ще направи стаята визуално по-просторна. Малък килим, от друга страна, визуално ще намали пространството и стаята може да изглежда тясна.

Ние сме  Магазини за килими Домтекс.

и сме на Вашите услуги. Адрес: София, бул. Симеоновско шосе № 128. Телефон: 0888 249 719.