Как да изберем детско килимче? – 2 част

Абсолютно си струва да разберете ползите и вредите от други подови покрития.

Може един детско килимче да изглежда за пълзене за малките деца да изглежда стилен, затваря пода под первазите. Но ще бъде неудобно на едно дете да пълзи по него. Защо? Килимът ще протрие коленете ви. Трудно се почиства и може да събира акари. Това може да повлияе негативно на здравето на бебето.

Можете да сложите одеяло, но не е практично. Одеялото е набръчкано, бебето може да го смачка и да седне на пода. Размерът на един детско килимче трябва да съответства на зоната за игра.

Върху одеялото се генерира статично електричество. Изхабява се бързо. Фъстъкът може да го изцапа, изсипете го. Не се препоръчва да слагате одеяло на пода – фиджът може да замръзне и да настине.

Килимът има твърда купчина, Вашето дете ще се чувства неудобно на такова покритие. Домашните любимци могат да се разхождат по килима. Няма място за игра на дете.

Съвети за избор на детско килимче за детската стая

Когато избирате покритие за прекарване на време с трохи, възниква въпросът: как да изберем бебешка постелка за пълзене? На какво трябва да обърнете внимание? Струва си да купувате продукти от доверени производители. Размерът на един детско килимче трябва да съответства на зоната за игра. Материята трябва да е топла, мека и особено важно е да е безопасна.

Трябва да изучите основата на един детско килимче. Тя трябва да бъде без дефекти, без издатини. Детските развиващи подложки за деца трябва да са подходящи за възрастта на мъничето. Не гледайте да бъде по-евтин детския килим и внимавайте да не купувате съмнителни стоки. Те могат да отпечатват боя от повърхността върху ръцете си. Може да има химическа миризма.

Затова следва имат следните качествени характеристики:

  • Оптималната дебелина на спалното бельо ще предпази от студа.
  • Материалът е безопасен, повърхността не се плъзга.
  • Продуктите не се разкъсват, не избледняват на слънце.
  • Водоотблъскваща повърхност.
  • Амортизация. Продуктът е подходящ за първи стъпки.

Разгледайто още тук.