Какво е важно, aко искаме да наемем автомобил

Може да има много причини да наемем автомобил: почивка, семейство, пътуване или работа. В ролята на наемател на кола може да бъде както фирма, така и съвсем специфичен гражданин. Съответно, човек най-често взема кола за свои лични цели, а организация, фирма – почти винаги основно за командировки, пътувания.

А ако човек използва услугите на рент а кар, иска да наеме кола в друга държава? Това също обикновено не създава никакви проблеми. Разбира се, случва се страната домакин в ролята на фирма рент а кар да има специални изисквания към наемателите. Въпреки това в повечето градове по света списъкът с предоставени документи е приблизително един и същ.

Ето кои са те за наемем автомобил:

  • Шофьорска книжка на страната на гражданина.
  • Международна шофьорска книжка.

Всичко е много просто и лесно. В чужбина важат много подобни правила. Приемането и предаването на автомобила също се извършва с идентични, подобни документи, които се попълват и предават при наемането на автомобил под наем.

И така:

  • Изготвянето на застрахователна полица при наемане на автомобил под наем

Застрахователната полица е предпоставка за получаване на автомобил. Без този документ ще бъде абсолютно невъзможно да отидете някъде с наетата кола под наем.

Наемателят фигурира в застраховката, той е включен в полицата.

Обикновено размерът на плащането за такава застраховка вече е включен в цената на наетия автомобил под наем. Шофьорът използва политика, която изброява ограничен брой хора, включително и него.

Наемодателят на взетия автомобил под наем може да ползва полицата без ограничения. Това е най-икономичният и често срещан вариант. Според такъв документ отговорността на всяко лице, на което е поверено управлението, ще се счита за застрахована.

Застраховките могат да бъдат два основни вида – задължителната за всички автомобили Гражданска отговорност и застраховка КАСКО. В същото време използването на Гражданска та отговорност няма да ви спести  финансови загуби, ако възникне авария по вина на наемателя. Но, от своя страна, КАСКО обезщетява щетите както на виновника, така и на пострадалия.

За повечеинформация тук.