Избор на железни парапети за вашето стълбище

Парапетите по стълбищата не са просто за показване – те добавят важна функция за безопасност за всички, които използват стълбите. Но това, не означава, че не могат да бъдат  и модерни.

Предлагат се в богат избор от материали, стилове и цветове. Не трябва да се пренебрегва внимателния подбор на парапетите на вашето стълбище. В крайна сметка те ще бъдат и основна отправна точка за дизайна на вашия дом или бизнес за години напред.

Материали

Независимо дали ще изберете дърво, желязо или стъкло за парапетите си, ще има голяма разлика от впечатлението или въздействието, което вашето стълбище ще направи. Всеки от тези материали може да се използва за създаване на красив и висококачествен парапет. Но всеки от тях има свой собствен уникален външен вид.

Парапети от дърво

Парапетите от дърво създават вечен външен вид, който никога няма да излезе от мода. Те създават елегантна функция или фокусна точка. Докато много собственици на жилища избират да преминат с цвят на естествено дърво като клен, череша или орех, дървените парапети могат да бъдат боядисани и за домове с по-съвременен интериорен дизайн. Предимството на дървените парапети е, че е по-топъл на допир, отколкото други материали, като желязо.

Железни парапети

Когато хората мислят за железни парапети, много често мислят за външни парапети. Но железните парапети също могат да добавят нотка на красота и драматизъм, когато се използват вътре в дома. Те могат да изглеждат особено добре със съвременен или модерен интериорен дизайн, но могат да се видят и в някои традиционни домове.

Стъклени парапети

От трите избора на материали стъклените парапети са може би най-модерните на външен вид. Придавайки вид на широко отворено пространство, стъклените парапети са може би най-често срещани в търговски сгради като офис сгради и театри.

Основният недостатък на стъклото разбира се е, че той лесно се замърсява – особено ако имате дом с деца или домашни любимци.

Стилове и цветове

Парапетите от дърво и желязо се предлагат в различни стилове, за да отговарят на вкусовете на всеки собственик на жилища (при стъклените парапети има малко по-малко вариации в стиловете). Тези стилове могат да варират от много простото до много сложното. Всъщност в случая с железни парапети има практически безкрайно разнообразие от начини, по които могат да бъдат персонализирани.

Когато желязото е идеално за персонализиран стил, дървото е идеално за цвят по избор. Възможно е да имате практически всеки цвят от естествено дърво – дори можете да съответствате на цвета на вашите настилки от твърда дървесина или мебели – или дървото да е боядисано в цвят по ваш избор.

Така че, въпреки че парапетите несъмнено са важна характеристика за безопасност, не забравяйте, че те също могат да бъдат важна характеристика на дизайна – да са толкова красиви, колкото и функционални.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *