Изборът на гаражни врати

Изборът на гаражни врати

При думите „гаражни врати“ най-често пред очите ни се появява картина с желязна люлееща се гаражна врата, зад която в задната част на гаража можете да видите стар автомобил.

С течение на времето обаче предпочитанията ни при избора на автомобил се променят и изборът на гаражни врати се разширява.

Фирма Ивко Индъстри ООД, водеща в страната ни фирма за производство на изолирани секционни врати, метални и противопожарни врати, ул. „Българска легия“ 41-А, 1618 ж.к. Бъкстон, София, Телефон: (02) 489 4919

Най-често можете да намерите няколко предложения за порти за защита на автомобили от лошо време и грабители:

  • Разтварящи се гаражни врати, състоящи се от две крила;
  • Секционни порти;
  • Ролонни;
  • Сгъваеми;
  • Плъзгащи се гаражни врати;
  • Въртящи се и повдигащи се врати.

Разтварящите се врати са станали най-популярни поради ниската им цена и възможността да не се прибягва до ремонти. Най-често те са изработени от метал, по-рядко – от дървени матрици със замазка. Друго предимство е спестяването на вътрешно пространство, тъй като гаражната врата се отваря навън, а малката входна врата позволява влизане в гаража, без да се отварят и двете крила на портата.

Изборът на гаражни врати като секционните гаражни врати също има много фенове и всичко това, защото са красиви, лесни за използване и функционални. Секционните врати се състоят от панели, които се сгъват нагоре, за да се издигнат до тавана на гаража. Металните панели са преплетени с уплътнителни уплътнения, понякога панелите са създадени от „сандвич“ от два листа галванизирана стомана и полиуретанова пяна. Повдигането на такива порти се извършва с помощта на дистанционно управление, по-рядко с ръчно закрепване. Би било полезно да се инсталират сензори, които откриват препятствие под участъка и блокират движението на портата.

Ролковите гаражни врати или ролетни щори най-често се изработват от алуминиеви ламели, които се навиват в специална кутия под тавана на стаята. Също така е възможно да се произвеждат пластмасови или стоманени ламели. Но първият е по-подходящ за защита на прозорци, а вторият, макар и надежден и издръжлив, не е в голямо търсене поради високата цена на материала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *